Z Kopernikiem w kosmos

Kategoria: Uncategorised Opublikowano: wtorek, 28 listopad 2023 Super User

W 2023 roku przypada 550. rocznica urodzin Mikołaja Kopernika, wybitnego i najbardziej znanego polskiego astronoma. W związku z tą wyjątkową rocznicą Senat Rzeczpospolitej Polskiej ogłosił 2023 - Rokiem Mikołaja Kopernika. Uczniowie naszego Ośrodka aktywnie włączyli się do udziału wobchodach świętowania tej szczególnej rocznicy poprzez realizację różnych ciekawych zadań: wycieczka do Torunia, „Spójrz w niebo” –zajęcia z wykorzystaniem teleskopu,  warsztaty pieczenia pierników, konkurs kreatywny - wykonanie prac plastycznych, przestrzennych przedstawiających układ słoneczny. Zadania te były realizowane w ramach przedsięwzięcia „Z Kopernikiem w Kosmos”.

23 listopada 2023 r w odbyło się uroczyste podsumowanie przedsięwzięcia „Z Kopernikiem w kosmos”, podczas którego uczniowie pod opieką nauczycieli przygotowali krótki montaż słowno – muzyczny. Zostały także wręczone nagrody dla zwycięzców konkursu kreatywnego. Gościnnie na podsumowaniu zaszczycili nas swoją obecnością uczniowie z I Społecznej Szkoły Podstawowej z oddziałami przedszkolnymi oraz I Społecznego Liceum Ogólnokształcącego im. Unii Europejskiej w Zamościu pod opieką pani Jolanty Michalczyk.

Dziękujemy wszystkim za udział w przedsięwzięciu “Z Kopernikiem w kosmos”. Mamy nadzieję, że będziecie miło wspominać czas poświęcony zgłębianiu wiedzy o wielkim Polaku Mikołaju Koperniku

FOTORELACJA

Odsłony: 1286